Одне з найскладніших завдань для підприємця-початківця в HoReCa - купити обладнання для ресторану. І проблема не у відсутності вибору, основні складнощі викликає підбір обладнання під конкретний проект.

Часто купують техніку високої продуктивності та потужності, навантаження для якої заклад забезпечити не в силах. У результаті - простій обладнання, довгий термін його окупності та величезні рахунки за електроенергію.

Ще частіше (як правило, заради економії) ресторатори купують дешеві та слабкі моделі. Через це збільшується час приготування замовлення, падає лояльність клієнтів, а обладнання, що експлуатується в екстремальних режимах, швидко виходить з ладу.
Фахівці компанії "GastroPartner" оптимально підберуть відповідне обладнання для вашого проєкту за розумні гроші. Скористайтеся нашим досвідом.
 

Професійне обладнання для ресторанів - різновиди та особливості

Обладнання для сфери громадського харчування ділиться на кілька великих груп:

  • Теплове. Призначене для термічної обробки інгредієнтів і приготування страв.
  • Холодильне. Дозволяє створювати запаси продуктів і напівфабрикатів, демонструвати клієнтам готові страви.
  • Технологічне. Використовується для автоматизації механічної обробки інгредієнтів.
  • Нейтральне. Для створення комфортних умов роботи в технологічній зоні (кухні) вашого ресторану або кафе.
  • Розглянемо кожен вид докладніше.

До теплового обладнання для ресторанів відносять:

  • Пароконвектомати. Багатофункціональна техніка, що виробляє до 80% усіх видів теплової обробки.
  • Конвекційні та ротаційні печі, печі для піци.
  • Плити, жарочні поверхні та електросковороди. Обладнання для прямої (контактної) термічної обробки.
  • Рисоварки та макароноварки
  • Харчоварильні котли
  • Кип'ятильники
  • Вибирайте комплект теплового обладнання виходячи з меню закладу і передбачуваного завантаження.

Професійне холодильне обладнання для ресторанів:

  • Охолоджувані столи. Мають відсік для зберігання продуктів і одночасно служать робочою поверхнею. Обладнання значно підвищує ефективність кухаря.
  • Холодильні та морозильні шафи. Використовують для зберігання продуктів на кухнях і в складських зонах. Один із різновидів - шафи шокового заморожування, що використовують спеціальну низькотемпературну обробку.
  • Льодогенератори. Дають лід необхідної форми (фраппе, кубиковий, пальчиковий) для приготування коктейлів або викладки страв.

Технологічне обладнання для ресторанів і кафе:

  • Міксери різних видів (планетарні, заглибні, стаціонарні)
  • Блендери та кутери
  • Слайсери та овочерізки
  • Картоплечистки
  • Промислові м'ясорубки
  • Сюди відносять все обладнання для очищення, нарізки, подрібнення і змішування інгредієнтів (зокрема й тіста).

Нейтральне обладнання для ресторанів і кафе:

  • Виробничі столи
  • Мийні ванни
  • Витяжні парасолі
  • Іншими словами, все для створення робочого простору.

Також на кухні ресторану встановлюють посудомийні машини (якщо є можливість, то в мийних цехах), закуповують посуд, професійний інвентар, уніформу. У компанії "GastroPartner" ви придбаєте повний комплект обладнання, оснащення, посуду та текстилю для кафе чи ресторану. І це не єдині переваги.
 

Пропозиції "GastroPartner" для бізнесу

  • Низькі ціни на професійне обладнання для ресторану - працюємо безпосередньо з виробниками.
  • Доставка по всій Україні.
  • Сервісний центр: монтаж, пусконалагодження, обслуговування та ремонт професійного обладнання для ресторанів.
  • Комплексне оснащення закладів харчування і торгівлі.
  • Відкриття ресторанів і кафе під ключ.
  • Експертна підтримка бізнесу.