Кількість
|
Вартість
|
||
|
Пароконвектомат професійний: переваги та відмінність від конвекційної печі
Пароконвектомат відповідає усім вимогам універсального обладнання для кухні: вважається, що апарат може замінити до 40% усього теплового обладнання. Зазначимо важливі переваги такого помічника:
-
загальне скорочення часу на приготування страв (до 20%);
-
незначні втрати вологи продуктами під час теплової обробки в пароконвектоматі (до 30%), порівняно з показниками втрати вологи під час теплової обробки в обладнанні інших категорій;
-
пароконвектомат дозволяє істотно знизити витрати на використання електроенергії (до 55%).
Універсальні функції пароконвектомата – робота в режимі конвекції, робота в режимі генерації пари та робота в режимі комбінації згаданих режимів. Конвекційна піч має більш обмежений функціонал. Пароконвектомат має безліч режимів приготування їжі (смаження, варіння, запікання, тушкування, розігрів, розморожування, обробка парою), а конвекційна піч переважно використовується для приготування випічки.
Конвекційна піч: чому купують конвекційні печі?
Конвекційна піч являє собою робочу камеру, яка працює за принципом конфекціювання: робота вентиляторів забезпечує циркуляцію гарячого повітря в об'ємі конвекційної печі. Ця категорія теплового обладнання призначена для випікання кондитерських та хлібобулочних виробів, а також розігріву заморожених напівфабрикатів. Можна також готувати м'ясо, рибу і морепродукти.
Примусова циркуляція гарячого повітря забезпечує рівномірне приготування продуктів і запобігає підгорянню. Порівняно з роботою класичних духових шаф, час на приготування страв у конвекційній печі скорочується на 20-25%. Жир та олію можна не використовувати. Можна одночасно готувати кілька страв: запахи не будуть змішуватися.
Деякі конвекційні печі підтримують функцію зволоження парою (функція дає змогу мінімізувати пересушування виробів), але не слід ототожнювати ці моделі з традиційними пароконвектоматами.
Пароконвекційна піч та її види
Пароконвекційна піч, залежно від джерела енергії, буває електричною – пароконвектомат електричний або газовою – пароконвектомат газовий.
Залежно від системи, яка забезпечує утворення пари, розрізняють пароконвектомат бойлерного типу і пароконвектомат інжекторного типу. Перші коштують дорожче. Пара утворюється в спеціальному пристрої – бойлері (парогенераторі), і подається в робочу камеру через спеціальний клапан. Слід встановити фільтр для пом'якшення води, це продовжить термін служби обладнання. Другі коштують дешевше: пара утворюється безпосередньо в камері, де готуються продукти, шляхом випаровування крапель води, які потрапляють на нагрівальні елементи. Подачу та інтенсивність пари можна регулювати.
Залежно від типу управління розрізняють моделі з механічним типом управління, електромеханічним, сенсорним або програмним. Чим більше додаткових функцій підтримує машина – тим вищою є її ціна. Пароконвектомат Унокс користується особливою популярністю.
Залежно від місткості розрізняють малі (3-6 листів), середні (6-10) та великі (12-24 дека) моделі.
Купити пароконвектомат в Україні
Купити пароконвектомат за вигідною ціною ви можете у нашому інтернет-магазині. Виробники пропонують безліч моделей пароконвектоматів і конвекційних печей. Ціна пароконвектомата залежить від марки виробника, технічних характеристик обладнання та переліку «корисних» функцій. Зателефонуйте консультанту магазину GastroPartner – отримайте відповіді на питання, які вас цікавлять. Можлива доставка в будь-яке місто України. Надаємо гарантію.