Печі Josper (грилі хоспер, печі хоспер) є закритим грилем (мангал), в якому продукти готуються на чавунних ґратах над вугіллям. Унікальна конструкція грилів хоспер поєднує переваги закритих печей і відкритих грилів. Продукти, що готуються в такій печі, піддаються одночасно копчення та обсмажування. Готові страви виходять «з димком» і мають апетитну хрустку скоринку. Високі температури у робочому обсязі печі дозволяють готувати дуже швидко. Так, 7 кг курячих стегенець піч-гриль хоспер готує всього за три хвилини, а 7 кг яловичини – за шість хвилин. На двох ґратах печі (верхньої та нижньої) можна готувати різні продукти без змішування їхніх запахів. Гриль хоспер витрачає паливо економніше, ніж звичайні відкриті печі, завдяки внутрішній теплоізоляції. Економія палива сягає середньому 40%. Навколо печі немає сильної спеки, що полегшує роботу кухаря.
Технічні характеристики:
- Габарити - 1000х650х870(1500)мм
- Внутрішні розміри-780х420х550мм
- Вага - 292 кг
- Комплектація: кочерга, щипці, шампури (10шт.), підставка, іскрогасник, грати 2 шт., рама під шампура.
- Розміри грати-гриль - 760х450 мм
- Товщина сталі камери - 6 мм
- Діапазон робочої температури - до +350°С
.