За допомогою дегідратора з продуктів видаляється волога, при цьому корисні речовини та смакові властивості не втрачаються, тоді як термін зберігання їжі збільшується. Фактично, дегідрататор здатний зробити із звичайних фруктів сухофрукти. Видалити максимум рідини з продуктів дозволяє постійне обдування теплим повітрям. Цей процес вимагає часу, проте результат вартий того. Сушіння продуктів з метою збільшити термін їх зберігання застосовувалося ще в давнину, проте використовувалося для цього природне сонячне світло. При видаленні вологи стримується зростання харчових бактерій, тому термін придатності збільшується у багато разів. Зберігати дегідровані продукти дуже легко. Для цього підійде будь-яка герметична тара, але найкраще, звичайно, використовувати вакуумний пакувальник. У вакуумній упаковці дегідровані продукти можуть зберігатися максимально довго, не втрачаючи своїх якостей.
Технічні характеристики:
- Апарат призначений для сушіння фруктів, овочів, зелені, м'яса, риби.
- Вентилятор розподіляє гаряче повітря всередині пристрою горизонтально, забезпечуючи рівномірне сушіння продуктів.
- У комплекті 10 полиць розміром 390х390мм, щипці, лоток 350х400мм.
- Корпус виготовлений з нержавіючої сталі.
- Таймер.
- Терморегулятор 35 - 75 С.
- Тип підключення: електро.
- Тип встановлення: настільна.
- Гумові ніжки.
- Потужність: 1 кВт.
- Напруга: 220В/50Гц.
- Габаритні розміри: 420x550x380мм.
- Вага 10 кг.